Μάταλα : Beach Festival 2013

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται το διεθνές φεστιβάλ μουσικής στα Μάταλα της Κρήτης. Φέτος από 21 μέχρι 24 Ιουνίου είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι κι εγώ εκεί, έτσι, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας...

Το φετινό φεστιβάλ γιόρτασε τα 40 χρόνια του υπέροχου άλμπουμ «Dark Side of the Moon» από τους Pink Floyd με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια ζωντανή συναυλία των «Kings of Floyd» Tribute Band. Μια ξεχωριστή εμφάνιση -όπως πάντα- πραγματοποίησαν και οι Locomondo - που μόλις τελείωσαν ο ουρανός γέμισε με πυροτεχνήματα, ενώ από το φεστιβάλ δε έλειπε και ο θρυλικός, όπως αναφέρεται, Tonis Sfinos! Φυσικά, υπήρχαν και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες, άλλοι περισσότερο γνωστοί και άλλοι λιγότερο, με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.




Λίγες μέρες πριν την εκκίνηση του φεστιβάλ, διοργανώνεται street painting! Όποιος θέλει και όποιος βρίσκεται εκεί μπορεί να αποτυπώσει στους δρόμους τις εικόνες που κρύβει στην φαντασία του, πάντα με επίκεντρο την αγάπη, την ειρήνη και την ελευθερία όπως και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ταιριάζει στην ψυχολογία και την ιδεολογία των χίπηδων! ;)

 



Από την παραλία δίνεται και η ευκαιρία να περπατήσει κανείς στις σπηλιές που κοσμούν τα Μάταλα, οι οποίες θεωρούνται ρωμαϊκοί τάφοι. Παράλληλα με το φεστιβάλ, υπάρχει χώρος στον οποίο ο κόσμος μπορεί να κατασκηνώσει, όπως και στην παραλία.



Οι μέρες περνάνε δίχως να το καταλαβαίνεις, διασκεδάζοντας, και χωρίς να αφήνεις τα άγχη και τις στενοχώριες να τρυπώνουν στο μυαλό σου.







Αυτό που εμένα θα μου μείνει περισσότερο από αυτές τις 4 μέρες, είναι η βουτιά που έκανα από τον βράχο των εννέα μέτρων σε βυθό 6 μέτρων. Η ελευθερία που ένοιωθα από την στιγμή που έκανα το βήμα στο κενό μέχρι και την στιγμή που ακούμπησα το νερό δεν περιγράφεται. Όπως και η αδρεναλίνη που ένοιωθα αργότερα. Φυσικά δεν είναι το μόνο που θα θυμάμαι, απλά είναι το πιο έντονο συναίσθημα που ένοιωσα εκείνες τις μέρες!!






Να περνάτε πάντα όμορφα και να μην φοβάστε να ρισκάρετε! ❤

Matala Song :
"Το χρόνο να σταμάταγα για πάντοτε στα Μάταλα"

2 Comments