Τύμπινγκεν, Γερμανία (Tübingen, Germany)

Το Τύμπιγκεν (Tübingen) θεωρείται μια παραδοσιακή φοιτητική πόλη στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης (Baden-Württemberg) περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Στουτγκάρδης με πληθυσμό 84.496 ανθρώπους, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία του Δεκέμβρη του 2012.

Το πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν είναι ένα από τα παλαιότερα της Ευρώπης, ιδρύθηκε το 1477, στο οποίο φοιτούν περίπου 27.000 φοιτητές. Από το 2014, το 1/3 των κατοίκων της πόλης είναι φοιτητές.


Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη γύρω από την παλιά ή οποία αποτελεί και σήμερα το εμπορικό κέντρο της. Μέσα από την πόλη περνάει ο ποταμός Νέκαρ (Neckar) τον οποίο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν με βάρκες,ποδήλατα θαλάσσης, κανό, και άλλα. Επιπλέον, δίπλα στον ποταμό, πέρα από τα κτίρια που υπάρχουν για να θαυμάσει κανείς, βρίσκονται και εστιατόρια ή καφετέριες για να απολαύσει ο καθένας το φαγητό ή το ποτό του.













Προσωπικά, την πόλη την λάτρεψα! Παρόλο που ήμουν μόνο για μια μέρα εκεί με "άγγιξε". Ίσως να ήταν η αίσθηση της φοιτητικής ζωής μιας και είμαι κι εγώ η ίδια φοιτήτρια, δεν ξέρω. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας εκεί κάναμε μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης, επισκεφτήκαμε το κάστρο στο Σλόσμπεργκ (Schlossberg), όπως επίσης και ένα μουσείο με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες εποχής, και άλλα αντικείμενα-αντίκες. Για το τέλος αφήσαμε το πιο χαλαρωτικό, το οποίο ήταν μια δίωρη βόλτα με ένα ποδήλατο θαλάσσης στον ποταμό.




Να περνάτε όμορφα και να χαμογελάτε πάντα!

Source: Wikipedia

8 Comments

  1. I follow :)
    Come and check out my blog!
    http://train-your-progress.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις φωτογραφίες σου καταλαβαίνω πως πράγματι είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος! Το μουσείο φοβερό αλλά και τα φυσικά τοπία απίστευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά, είναι από τα μέρη που με έχουν μαγέψει! Θα ήθελα να μπορούσα να περάσω περισσότερο χρόνο στην πόλη ώστε να ανακαλύψω περισσότερα κομμάτια της...
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο :)

      Διαγραφή
  3. maybe we should follow each other on GFC to stay in touch? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή