CretAquarium - Θαλασσόκοσμος, Ηράκλειο Κρήτης

Συνήθως τις μέρες που βρέχει επιλέγουμε την ζεστασιά του σπιτιού μας και πολλές φορές αναβάλλουμε πράγματα που έχουμε κανονίσει να κάνουμε επειδή μας την "έσπασε" ο καιρός.

Βέβαια, αυτό δεν είναι και το καλύτερο. Σαφώς και θα υπάρχουν μέρες και στιγμές που θα αναζητήσουμε την μοναξιά μας ή απλά θα θέλουμε να μείνουμε στο σπίτι με την παρέα μας, αλλά ο καιρός δεν είναι λόγος για να ακυρώνουμε το πρόγραμμα μας.

Έτσι, λοιπόν κι εμείς, όταν ξυπνήσαμε και είδαμε πως ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος δεν αναβάλαμε την επίσκεψη μας στο ενυδρείο της Κρήτης και καλά κάναμε γιατί αποδείχθηκε υπέροχη βόλτα.

Πήραμε το λεωφορείο από το Ηράκλειο με προορισμό τις Γούρνες, περπατήσαμε 5 λεπτά και βρεθήκαμε στο κτίριο του ενυδρείου. Κόψαμε το εισιτήριο μας και ξεκινήσαμε την βόλτα μας στους άγνωστους διαδρόμους του ενυδρείου αλλά και του κόσμου της θάλασσας...

Ο Θαλασσόκοσμος ξεκίνησε την λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2005 ανήκοντας στην οικογένεια των μεγάλων ευρωπαϊκών ενυδρείων. Είδαμε πολλά είδη και χιλιάδες οργανισμούς με φόντο υποθαλάσσια τοπία της κρητικής θάλασσας, όπως τα βράχια των Ματάλων (νότια Κρήτη) και το βυθό του Βάι (νοτιοανατολική Κρήτη).

Τις παραστάσεις, φυσικά,  κλέβουν οι καρχαρίες, στους οποίους περάσαμε και τον περισσότερο μας χρόνο. Φωτογραφίες, βίντεο και στιγμές που θα μείνουν πάντα στα "σοκάκια" του μυαλού.
Είναι ένα μέρος το οποίο έχω ήδη επισκεφτεί 2 φορές και είμαι σίγουρη πως θα πήγαινα ξανά, άνετα.












Τιμή εισόδου: 6 €
Τηλέφωνο (γενικές πληροφορίες): 2810 33 77 88
Ωράριο λειτουργίας:
Καλοκαιρινή περίοδος (Μάιος-Σεπτέμβριος) : 9:30 – 21:00
Χειμερινή περίοδος (Οκτώβριος-Απρίλιος) : 9:30 – 17:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ενυδρείο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του, πατώντας εδώ.

Να περνάτε όμορφα!

2 Comments

  1. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε κάτι τέτοιο εκεί! Πρέπει να είναι πανέμορφα και κρίνοντας από τις φωτογραφίες αξίζει να περάσει κάποιος τη μέρα του εκεί!Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι πολύ όμορφα!
      Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου!
      Καλή εβδομάδα!! :)

      Διαγραφή